Na kruh uvnitř grilu se umístí tzv. krycí deska, která chrání grilovaný pokrm před přímým žárem uhlí. Grilovací rošt bude nadzvednutý pomocí rozpěrného držáku. Metodou nepřímého grilování tak mohou být šetrně grilovány, při nízké teplotě, velké kusy masa, celé ryby nebo kuře. Šetrné grilování potravin při nízké teplotě (90° - 160° C). Grilované potraviny zůstanou štavnaté a nespálí se. Princip je stejný jako u nepřímého grilování, ale teploty jsou nižší. Deska na pizzu je nadzvednuta pomocí rozpěrného držáku a MONOLITH gril rozpálen na 300 – 350°C. Pro uzení pokrmů jsou různé varianty: uzení pomocí dřeva, dřevěných třísek nebo tzv. dřevěné mouky. Po rozpálení grilu se regulátor vzduchu uzavře a tím je minimalizován přísun vzduchu. Přidáním různých směsí koření určené pro uzení, tak můžeme změnit aroma pokrmů dle chuti. Na kruh uvnitř grilu, přímo nad rozžhavené uhlí, se položí grilovací rošt. Grilovaný pokrm se musí pravidelně otáčet, aby byl správně upraven z obou stran.

Dvojnásobný mistr ČR v grilování Jiří Dolenský

Češi už si přestali spojovat grilování pouze s klobásami a barbecue považovat jen za jednu z dochucovacích omáček. Sofistikovaná příprava…

více více

Grilovací marinády Stubb's

Stubb’s Chicken Marinade

Stubb’s Chicken Marinade

[s (kuřecí marináda)]

Jemná kuřecí marináda je vytvořená z přírodních ingrediencí, například čerstvých bylinek a citrusů a podtrhuje tak chuť masa.

Složení:
Voda, směs dochucovadel, hnědý cukr, sůl, *granulovaná cibule, přírodní příchutě (sušina kukuřičného syrupu, limetková šťáva, limetkový olej), koření, *granulovaný česnek, celá semínka žluté hořčice], kukuřičný syrup, destilovaný ocet, sójová omáčka (voda, pšenice, sojové boby, sůl), jablečný koncentrát, koření, obsahuje méně než 0,5%: melasy, cukru, mletého zázvoru (zázvor, voda, kyselina fosforová, xanthanová guma), *pomerančové kůry, xanthanová guma, guma guar, kyselina jablečná.
*sušená
OBSAHUJE PŠENICI A SÓJU