Na kruh uvnitř grilu se umístí tzv. krycí deska, která chrání grilovaný pokrm před přímým žárem uhlí. Grilovací rošt bude nadzvednutý pomocí rozpěrného držáku. Metodou nepřímého grilování tak mohou být šetrně grilovány, při nízké teplotě, velké kusy masa, celé ryby nebo kuře. Šetrné grilování potravin při nízké teplotě (90° - 160° C). Grilované potraviny zůstanou štavnaté a nespálí se. Princip je stejný jako u nepřímého grilování, ale teploty jsou nižší. Deska na pizzu je nadzvednuta pomocí rozpěrného držáku a MONOLITH gril rozpálen na 300 – 350°C. Pro uzení pokrmů jsou různé varianty: uzení pomocí dřeva, dřevěných třísek nebo tzv. dřevěné mouky. Po rozpálení grilu se regulátor vzduchu uzavře a tím je minimalizován přísun vzduchu. Přidáním různých směsí koření určené pro uzení, tak můžeme změnit aroma pokrmů dle chuti. Na kruh uvnitř grilu, přímo nad rozžhavené uhlí, se položí grilovací rošt. Grilovaný pokrm se musí pravidelně otáčet, aby byl správně upraven z obou stran.

Dvojnásobný mistr ČR v grilování Jiří Dolenský

Češi už si přestali spojovat grilování pouze s klobásami a barbecue považovat jen za jednu z dochucovacích omáček. Sofistikovaná příprava…

více více

Grilovací marinády Stubb's

Stubb’s Texas Steakhouse Marinade

Stubb’s Texas Steakhouse Marinade

[s (marináda z texaské steakárny)]

Tato marináda je směsí česneku, sušených papriček poblano a paprik, které v mase podpoří jeho skutečnou chuť.

Složení:
Voda, směs koření [*dehydrovaný česnek, sůl, chilli, koření, *granulát z dehydrovaných zelených a červených kapií, *dehydrovaná cibule, hnědý cukr, paprika, přírodní tamarindová příchuť, octový prášek (maltodextrin, modifikovaný jedlý škrob, ocet)], destilovaný ocet, cukr, obsahuje méně než 0,5%: xanthanové gumy.
*sušený