Na kruh uvnitř grilu se umístí tzv. krycí deska, která chrání grilovaný pokrm před přímým žárem uhlí. Grilovací rošt bude nadzvednutý pomocí rozpěrného držáku. Metodou nepřímého grilování tak mohou být šetrně grilovány, při nízké teplotě, velké kusy masa, celé ryby nebo kuře. Šetrné grilování potravin při nízké teplotě (90° - 160° C). Grilované potraviny zůstanou štavnaté a nespálí se. Princip je stejný jako u nepřímého grilování, ale teploty jsou nižší. Deska na pizzu je nadzvednuta pomocí rozpěrného držáku a MONOLITH gril rozpálen na 300 – 350°C. Pro uzení pokrmů jsou různé varianty: uzení pomocí dřeva, dřevěných třísek nebo tzv. dřevěné mouky. Po rozpálení grilu se regulátor vzduchu uzavře a tím je minimalizován přísun vzduchu. Přidáním různých směsí koření určené pro uzení, tak můžeme změnit aroma pokrmů dle chuti. Na kruh uvnitř grilu, přímo nad rozžhavené uhlí, se položí grilovací rošt. Grilovaný pokrm se musí pravidelně otáčet, aby byl správně upraven z obou stran.

Dvojnásobný mistr ČR v grilování Jiří Dolenský

Češi už si přestali spojovat grilování pouze s klobásami a barbecue považovat jen za jednu z dochucovacích omáček. Sofistikovaná příprava…

více více

Grilovací omáčky Stubb's

Stubb’s Honey Pecan Bar-B-Q Sauce

Stubb’s Honey Pecan Bar-B-Q Sauce

[s (med a pekanské ořechy)]

Omáčka s medem a pekanskými ořechy se výborně hodí ke kuřecímu a vepřovému masu případně krocanovi či krůtě.

Složení:
Voda, cukr, rajčatový protlak, ocet z jablečného moštu, med, kukuřičný škrob, sůl, melasa, mleté pražené pekanské ořechy, koření, obsahuje méně než 0,5%: mletého zázvoru (zázvor, voda, kyselina fosforová, xanthanová guma), *cibule, *česneku, přírodní příchutě.
*sušené