Na kruh uvnitř grilu se umístí tzv. krycí deska, která chrání grilovaný pokrm před přímým žárem uhlí. Grilovací rošt bude nadzvednutý pomocí rozpěrného držáku. Metodou nepřímého grilování tak mohou být šetrně grilovány, při nízké teplotě, velké kusy masa, celé ryby nebo kuře. Šetrné grilování potravin při nízké teplotě (90° - 160° C). Grilované potraviny zůstanou štavnaté a nespálí se. Princip je stejný jako u nepřímého grilování, ale teploty jsou nižší. Deska na pizzu je nadzvednuta pomocí rozpěrného držáku a MONOLITH gril rozpálen na 300 – 350°C. Pro uzení pokrmů jsou různé varianty: uzení pomocí dřeva, dřevěných třísek nebo tzv. dřevěné mouky. Po rozpálení grilu se regulátor vzduchu uzavře a tím je minimalizován přísun vzduchu. Přidáním různých směsí koření určené pro uzení, tak můžeme změnit aroma pokrmů dle chuti. Na kruh uvnitř grilu, přímo nad rozžhavené uhlí, se položí grilovací rošt. Grilovaný pokrm se musí pravidelně otáčet, aby byl správně upraven z obou stran.

Dvojnásobný mistr ČR v grilování Jiří Dolenský

Češi už si přestali spojovat grilování pouze s klobásami a barbecue považovat jen za jednu z dochucovacích omáček. Sofistikovaná příprava…

více více

Grilovací omáčky Stubb's

Grilovací omáčky Stubb's jsou vyrobeny z přírodních ingrediencí a výborně doplňují chuť grilovaných pokrmů.
  • Stubb’s Original Bar-B-Q Sauce

    [s (původní omáčka)]
    Original Bar-B-Q Sauce je vytvořená podle původního receptu a skládá se pouze z přírodních surovin.

    Více
  • Stubb’s Honey Pecan Bar-B-Q Sauce

    [s (med a pekanské ořechy)]
    Omáčka s medem a pekanskými ořechy se výborně hodí ke kuřecímu a vepřovému masu případně krocanovi či krůtě.

    Více
  • Stubbs’s Mild Bar-B-Q Sauce

    [s (jemná omáčka)]
    Jemná omáčka je jemnější verze omáčky původní pro ty, kteří mají maso raději méně kořeněné.

    Více
  • Stubb’s Smokey Mesquite Bar-B-Q Sauce

    [s (kouřová mesquite omáčka)]
    Tato omáčka obsahuje výraznou chuť kouře ze stromu mesquite a je kouřově sladká.

    Více
  • Stubbs’s Spicy Bar-B-Q Sauce

    [s (kořeněná omáčka)]
    Kořeněná grilovací omáčka obsahuje velké množství papriček, které kuřecí, vepřové nebo hovězí maso udrží pořádně horké ještě dlouho poté, co opustí rozžhavený gril a vydá se na stůl. Tento původní recept je okořeněný papričkami habañero a kouřem ohně, který výborně doplňuje chuť masa.

    Více
  • Stubb’s Original Wing Sauce

    [s (původní marináda na kuřecí křídla)]
    Marináda na kuřecí křídla je vytvořená z přírodních ingrediencí, například čerstvých bylinek a citrusů a zvýrazňuje tak chuť masa.

    Více