Na kruh uvnitř grilu se umístí tzv. krycí deska, která chrání grilovaný pokrm před přímým žárem uhlí. Grilovací rošt bude nadzvednutý pomocí rozpěrného držáku. Metodou nepřímého grilování tak mohou být šetrně grilovány, při nízké teplotě, velké kusy masa, celé ryby nebo kuře. Šetrné grilování potravin při nízké teplotě (90° - 160° C). Grilované potraviny zůstanou štavnaté a nespálí se. Princip je stejný jako u nepřímého grilování, ale teploty jsou nižší. Deska na pizzu je nadzvednuta pomocí rozpěrného držáku a MONOLITH gril rozpálen na 300 – 350°C. Pro uzení pokrmů jsou různé varianty: uzení pomocí dřeva, dřevěných třísek nebo tzv. dřevěné mouky. Po rozpálení grilu se regulátor vzduchu uzavře a tím je minimalizován přísun vzduchu. Přidáním různých směsí koření určené pro uzení, tak můžeme změnit aroma pokrmů dle chuti. Na kruh uvnitř grilu, přímo nad rozžhavené uhlí, se položí grilovací rošt. Grilovaný pokrm se musí pravidelně otáčet, aby byl správně upraven z obou stran.

Dvojnásobný mistr ČR v grilování Jiří Dolenský

Češi už si přestali spojovat grilování pouze s klobásami a barbecue považovat jen za jednu z dochucovacích omáček. Sofistikovaná příprava…

více více

Grilovací omáčky Stubb's

Stubbs’s Spicy Bar-B-Q Sauce

Stubbs’s Spicy Bar-B-Q Sauce

[s (kořeněná omáčka)]

Kořeněná grilovací omáčka obsahuje velké množství papriček, které kuřecí, vepřové nebo hovězí maso udrží pořádně horké ještě dlouho poté, co opustí rozžhavený gril a vydá se na stůl. Tento původní recept je okořeněný papričkami habañero a kouřem ohně, který výborně doplňuje chuť masa.

Složení:
Voda, rajčatový protlak, cukr, melasa, destilovaný ocet, hnědý cukr, sůl, med, kukuřičný škrob, přírodní aroma kouře z mesquite, koření, obsahuje méně než 0,5%: *cibule, *česneku, karamelové barvivo, guma guar, xanthanová guma, kukuřičný sirup, tamarind, přírodní příchuť.
*sušené