Na kruh uvnitř grilu se umístí tzv. krycí deska, která chrání grilovaný pokrm před přímým žárem uhlí. Grilovací rošt bude nadzvednutý pomocí rozpěrného držáku. Metodou nepřímého grilování tak mohou být šetrně grilovány, při nízké teplotě, velké kusy masa, celé ryby nebo kuře. Šetrné grilování potravin při nízké teplotě (90° - 160° C). Grilované potraviny zůstanou štavnaté a nespálí se. Princip je stejný jako u nepřímého grilování, ale teploty jsou nižší. Deska na pizzu je nadzvednuta pomocí rozpěrného držáku a MONOLITH gril rozpálen na 300 – 350°C. Pro uzení pokrmů jsou různé varianty: uzení pomocí dřeva, dřevěných třísek nebo tzv. dřevěné mouky. Po rozpálení grilu se regulátor vzduchu uzavře a tím je minimalizován přísun vzduchu. Přidáním různých směsí koření určené pro uzení, tak můžeme změnit aroma pokrmů dle chuti. Na kruh uvnitř grilu, přímo nad rozžhavené uhlí, se položí grilovací rošt. Grilovaný pokrm se musí pravidelně otáčet, aby byl správně upraven z obou stran.

Gril Monolith - úvod

Gril MONOLITH znamená svobodu. Keramický gril, který nabízí mnoho možností: grilování, uzení, pečení, vaření, barbecue, pražení. Vychutnejte si to, že máte volbu, to že můžete ohromit své hosty a rozmazlovat Vaše chuťové buňky. Vaše zahrada se stane zemí neomezených možností.

MONOLITH to je skvělý design. Spojuje estetiku a funkčnost dokonalým způsobem. Zahradní prvek, který dokáže potěšit oči stejně tak jako chuť.

MONOLITH je tradice. Již více než 3000 let jsou používána keramická kamna k pečení při nízké teplotě, grilování a uzení. Z japonského, již po staletí známého stylu Mushikamado se od 70. let vyvinul keramický gril a odstartoval své vítězné tažení po světě.

Unikátní systém pro přidání dřevěných chipsů dodá grilovanému pokrmu typické BBQ kouřové aroma, a to bez nadzvednutí víka. Dřevěné chipsy se umístí na posuvnou lištu a pomocí posouvátka se vsunou přímo do ohniště otvorem, který slouží k tomuto účelu a je umístěn na přední straně grilu.

MONOLITH je vyroben z extrémně žáruvzdorné keramiky a nerezové oceli. Má dva praktické stolky z bambusu. Stabilitu grilu MONOLITH zajišťuje kvalitní stojan z oceli s aretačními otočnými kolečky.

Díky výborné izolaci těžké keramiky a sofistikovanému ovládání přívodu vzduchu je možné kontrolovat teplotu v grilu MONOLITH tak jako u žádného jiného typu grilu. Spotřeba dřevěného uhlí je mezi 25–50 % ve srovnání s tradičním typem grilu. Vnější teplota grilu je mnohem nižší než u ocelového grilu – nehrozí tudíž tak velké riziko popálení.

Velmi rychlé dosažení pracovní teploty, díky komínovému efektu. Malá cirkulace vzduchu zabraňuje vysychání grilovaných pokrmů. Velmi široké rozpětí teplot. Díky extrémně tepelně odolné keramice a vysoce kvalitní oceli je používání grilu MONOLITH velmi jednoduché a umožňuje grilování i v zimě.

Keramický gril MONOLITH dodáváme ve dvou barevných provedeních: černý a červený.

Popis grilu MONOLITH

Popis grilu MONOLITH (CZE)